Stabiel en gezond met een evenwichtige hormoonbalans

Publicatiedatum: 

dinsdag 21 februari 2012

De statistieken van mensen met overgewicht liegen er niet om. De helft van de Nederlanders is te dik en een op de zeven Nederlanders kampt met zoveel overgewicht dat het zelfs ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
Ook de statistieken van welvaartsziektes nemen steeds ernstiger vormen aan. De Wereld Gezondheidsorganisatie voorspelt dat het aantal kankergevallen in 2030 verdubbeld zal zijn ten opzichte van 2008. Een op de drie Nederlanders krijgt eens in zijn leven kanker. De meeste gevallen zijn te wijten aan een ongezonde levensstijl.

Wat draagt de hormoonbalans bij aan de gezondheid?

Het overgewicht van de meeste mensen is te wijten aan een verkeerd voedingspatroon, dat vooral bestaat voedingsmiddelen die bewerkt zijn en toevoegingen bevatten als kunstmatige geur-, kleur- en smaakversterkers, om nog maar niet te spreken van alle conserveringsmiddelen. Al deze kunstmatige middelen hebben een uiterst verstorende invloed op ons lichaam, dat van nature een evenwichtige hormoonbalans heeft.

De invloed van de light-cultuur op de hormoonbalans

De light-cultuur van de afgelopen decennia heeft een verwoestend effect gehad op ons lichaam en heeft, hoe tegenstrijdig het ook lijkt, juist bijgedragen aan welvaartziektes zoals obesitas en diabetes. De talloze kunstmatige suikers waaraan wij ons hebben blootgesteld, hebben een dermate ontregelende invloed op het lichaam, dat de lichaamsorganen niet meer  in staat zijn hormonen in de juiste verhoudingen aan te maken. Dit resulteert in een verward lichaam dat  sneller vet aanzet, sneller vermoeid is en kampt met tal van andere nare verschijnselen.

Hoe krijgt het lichaam weer zijn natuurlijke hormoonbalans?

Door het voedingspatroon aan te passen, kan het lichaam weer zijn natuurlijke balans hervinden en kunnen de lichaamsorganen hun hormoonproductie herstellen. Wanneer het lichaam weer in zijn ‘natuurlijke staat’ is hersteld, kunnen de organen weer in de juiste hoeveelheden hormonen produceren. Dit kun je bereiken door:

• vooral pure en zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten
• een beperkte gluten- en zuivelinname
• weinig stress en voldoende rust te nemen
• een goed trainingsprogramma te volgen

Wanneer bovenstaande punten zorgvuldig in acht worden genomen, wordt de hormonale disbalans weer in evenwicht gebracht. Het lichaam zal zichzelf herstellen en de hormoonbalans wordt weer in oorspronkelijke staat teruggebracht.

Hoe waardevol is een juiste hormoonbalans?

Een juiste hormoonbalans zorgt er voor dat je gezond bent, dat je je energiek en opgewekt voelt en dat je je ideale gewicht bereikt én vasthoudt. Bovendien is het immuunsysteem sterker, zodat je weerbaarder bent tegen allerlei ziektes.

Door de hormoonbalans van je lichaam te herstellen, ben je weerbaarder tegen welvaartsziektes, zoals diabetes, kanker, obesitas. Bovendien ervaar je in het dagelijks leven een beter humeur, doordat je hersenen de juiste stoffen aanmaken. Redenen te over om aan de slag te gaan met je hormoonbalans.

Bron: 

Sonnevelt Opleidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *