Dorn Therapie – Belang van goede houding en balans

Dorn therapie

Tijdens ons chaotische leven worden we vaak bloot gesteld aan “verkeerde” belasting van de rug en gewrichten. Door auto rijden of benen kruisen tijdens zitten, ontstaat vaak beenlengte verschil. Het gevolg hiervan is dat in de loop van de tijd heupen scheef komen te staan en je lichaam kan uit balans raken. In eerste instantie merken we dat aan bijvoorbeeld te weinig energie, vaak houding willen veranderen en rugpijn. Na loop van tijd trekt een spier meer aan dan andere spieren. Zo ga je scheef staan en uit balans raken.
Dat kan aanleiding zijn van verschillende problemen met organen. Maagklachten, darmklachten en hartkloppingen kunnen een oorzaak zijn van scheef staande rug.

Daarom is het heel belangrijk dat je een goede houding hebt. Als je oefeningen doet voor je lichaam, kan je vaak de klachten voorkomen.

Dorn Therapie

Het is echt een aanrader om Dorn therapie toe te passen. Dit is een milde methode om gewricht scheefstand te opsporen en weer te balanceren. De therapeut gaat op een heel aangename wijze iedere gewricht na en sluit af met een heerlijke Breusmassage als doel de rugspieren te ontspannen.

Soms is zelfs een behandeling voldoende om goede resultaten te krijgen. Gemiddeld zijn dat één tot drie behandelingen. Veel mensen hebben er baat bij en ervaren toename van energie en conditie.

Klachten scheefstand

Soms beseffen wij niet hoe belangrijk het is om een goede houding te hebben. Zelfs een scheve knie kan in de toekomst schouder problemen veroorzaken. Een scheve kaak kan aanleiding zijn voor bijvoorbeeld hoofdpijn.

Iedere wervel in je rug is een verbinding met jouw lichaam. Bij het scheef staan van één of meerdere wervels kan directe aanleiding zijn van energie tekort in desbetreffende orgaan en in de toekomst klachten geven. Zelfs paar millimeters verschil kan de ruimte voor een orgaan verminderen, waardoor het orgaan kan minder goed functioneren.

Gelukkig ons lichaam kent onvoorstelbaar herstellingsvermogen. Wij zijn in staat om ons lichaam te herstellen en goed te onderhouden.

Na een Dorn behandeling krijg je oefeningen mee die zullen helpen jouw lichaam in balans te houden en energiek door het leven te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *